AnnonsDEN VITA KVINNANS SKÖNHET ÄR DEN ENDA


veckoelleSeinabo Sey la igår upp fyra bilder på Instagram där hon gjorde collage på olika omslag av svenska modetidningar och frågade var mångfalden bland etniciteterna låg. Alla tjejerna på omslagen (förutom en) var tydligt västerländska/vita.

Annons

Jag skulle vilja fråga hela modeindustrin;

Var är mångfalden?

Fyra miljarder människor är asiater, och en miljard är afrikaner. Trots detta faktum väljer den större delen av mode och skönhetsbranschen att bara låta västerländska kvinnor (och män) vara ansiktet utåt, oavsett sammanhang. ÄVEN FAST Europa och Nordamerika knappt kommer upp i hälften av de siffror som asiater och afrikaner står för. Bara för några månader sedan var Kylie Jenner med i en stor kampanj med Mango där kollektionen döptes till Tribal Spirit och uppenbart var inspirerad av den Afrikanska savannkulturen, vilket är så jävla fel (oki var är credden till de som faktiskt ÄR den afrikanska savannkulturen liksom)

Det jag vill säga är att det är inte bristen av mångfald i världen som gör att den här industrin alldeles för ofta porträtterar den vita kvinnan som ett ansikte utåt för skönhet.

Det är bristen och ignoransen av det faktum att hela den kommersiella branschen påverkar det sätt vi ser på andra, och inte minst oss själva.

Ni är ansiktet utåt för hela världen. Låt det ansiktet inte bara bestå av de som redan har ett övertag i livet.

TAGGAR
4 kommentarer | Translate
OM DEMI

Demi Vincefi är 17 år och har en oklanderlig känsla för trender då hon tillbringat större delen av sin uppväxt i CHICS korridorer med sin stylistfaster Csilla.
 Demi ser inte studentbudgeten som ett hinder utan snarare som en utmaning till att vara kreativ både stil- och trendmässigt. I bloggen följer vi hennes vardag med kompishäng, medryckande pysseltips, stylingknep och inspirerande outfits med en blandning av lyx och budget. Demi har bloggat sedan oktober 2013 och har redan hunnit bli mångas favorit teen. Välkommen till bloggen!ARKIV
Laddar http://demi.chic.se/concrete/